Insider

Satt nyss och kollade på Insider. Handlade om fotbolls supportrar, även kallat huliganer, som slåss och grejer under matcherna.
Främst AIK. (Jessica! :P)
Bara förstör för alla andra supportrar som vill se matcherna ju. Om inte nog att de slåss under själva matcherna oftast, de sker ännu värre grejer när den är slut. De berätta även att vissa har blivit så misshandlade att de har dött pga skadorna.


"Huliganismen är på uppgång igen. Efter det att supportern Tony Deogan slogs ihjäl 2002 följde några lugna år men nu börjar arenor och dess omgivningar återigen att likna krigszoner. Insider har kartlagt den värsta grupperingen, AIKs Firman Boys, och kan visa att officiella AIKare ljuger när de säger att de tar avstånd från huliganerna.

AIKs supportergrupp Firman Boys har länge betraktats som Sveriges värsta så kallade ?firma?. Gruppen har, sedan tidigt 90-tal, gjort sig ökänd genom att slåss och misshandla människor runt fotbollsmatcher.
Firman Boys modellerades efter våldsamma engelska supportergrupper och har fått sin motsvarighet i andra svenska lag, t ex Djurgårdens fina grabbar (DFG). Vid sidan om Firman Boys finns grupperingar för yngre AIK-huliganer med namn som Young Boys och YYY.

Om man ska tro Firmans egna företrädare så är det de som i själva verket styr AIK, inklusive spelare, tränare och vanliga supportrar. Genom ?kvartssamtal? pratar man allvar med spelare som inte sköter sig och tränare som presterar för dåligt. Uppgiftslämnare till Insider bekräftar att ?kvartssamtal? verkligen äger rum. Uppenbarligen faller ofta det officiella AIK undan för dessa påtryckningar.
Fotbollshuliganerna har legat lågt i flera år efter att Tony Deogan slogs ihjäl i Stockholm 2002. Göteborgssupportern Deogan dödades i ett slagsmål mot AIKare och flera som förekommer i polisutredningen är medlemmar i Firman Boys inre kärna.

Huliganismen ökar nu enligt samstämmiga uppgifter och grupperingarna blir allt intensivare i jakten på våldsamma konfrontationer. Många vanliga fotbollsälskare tvingas lämna matcherna innan de är slut för att försöka undvika det totalkaos som numera ofta råder ? framför allt på derbyn.

Firman Boys har alltid varit ett hemlighetsfullt nätverk som lyckats hålla medlemmar och aktiviteter hemliga. Uppbyggnaden och arbetsmetoderna kan liknas vid ett maffialiknande nätverk och en hög procent av medlemmarna är straffade. Våld, hot och påtryckningar riktas mot andra huliganer, men också mot vanliga fotbollssupportrar och utomstående. Insider kan för första gången visa vilka personer som ingår i Firman Boys ? det visar sig intressant nog att många av de äldre i den inre kärnan är förvånansvärt väletablerade i samhället."

image127

Text & Bild: TV3

Kommentarer
Postat av: Jess

Nämen Kaarin.. nu avslöjade du mig :|

2007-10-26 @ 00:40:55
URL: http://JessUppsala.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0